Veliko ljudi se v trenutkih žalosti, nemoči in obupa sprašuje, če se to dogaja samo njim. Vedno znova povem, da se to dogaja prav vsem. Vsi se soočamo s trenutki in/ali obdobji, ko nam je zelo težko in ko čutimo to težo tam nekje v prsih (da sploh ne moremo globoko vdihniti) ali okoli srca. Negativna čustva in frustracije so del življenja. Vzponi in padci (predvsem ti nam gredo na živce in potem se obtožujemo, zakaj spet) so del življenja.

Jaz temu preprosto rečem: demoni. Pridejo – vedno znova in znova se vrnejo. Ko sprejmete, da je to njihov način delovanja, je lažje. Ko jih znate prepoznati, v tistih najbolj zgodnjih nastavkih in trenutkih (ko se morda zdi, da ste samo malo nerazpoloženi, vendar nekje globoko veste, da so razlogi drugje), ste veliko močnejši v tem, da lahko z demoni upravljate. Pravzaprav jih morate udomačiti. Pri naših notranjih demonih je pač tako: ko pridejo na površje in pridobivajo na moči, je treba z njimi upravljati.

Kako dobro gre vam pri demonskem plesu? Če poznate dva koraka, jih lahko hitro udomačite:

  1. Naučite se prepoznati svoje demone.
  2. Potem lahko z demoni učinkovito upravljate

V okviru strukturirane terapije boste hitro postali mojster za demone.

P.S. Ko rečem demoni, je to lahko karkoli: panični napadi in tesnoba, strah pred neuspehom, občutki nemoči, zardevanje na pomembnih sestankih, razočaranje v patnerskem odnosu, izzivi z vzgojo in vsakodnevne skrbi. Ja, vsi imamo svoje demone.

Frankie & Poppy OÜ, Sepapaja 6, 15551 Tallinn, Estonia