Živahna domišljija, ki jo imajo otroci povsem naravno zelo izraženo, omogoča, da so otroci za terapevtsko hipnozo zelo dojemljivi (velikokrat celo bolj od nas odraslih).

S terapevtsko hipnozo lahko pomagamo otrokom, ki imajo vedenjske in določene zdravstvene težave (npr. glavoboli, boleči trebuščki in anksioznost). Otroci se hitreje in lažje sprostijo, zato je hipnoterapija pri njih zelo preprosta; veliko bolj do dojemljivi za pozitivne sugestije. Prav zaradi tega pa je treba biti pri izbiri hipnoterapevta pazljiv in se odločiti za takšnega, ki ima vsa potrebna znanja in veliko izkušenj. Otroci se na sugestije hitro odzovejo in ker imajo zelo razvito domišljijo, so pri sugestijah zelo osredotočeni. V terapevtski hipnozi za otroke je smiselno vključiti prav vsa njihova čutila, saj tako vsebino bolj intenzivno doživljajo. Na takšen način otrok doseže zmanjšanje bolečin in/ali spremembo negativnega vedenja (npr. grizenje nohtov).

Številne študije kažejo, da je terapevtska hipnoza zelo koristna kot del zdravljenja; s hipnozo dosežemo dolgoročno izboljšanje težav, ki so povezane s prebavili, pa tudi pri anksioznosti in depresiji. Terapevtska hipnoza pri otrokih izboljša kakovost njihovega življenja.

Frankie & Poppy OÜ, Sepapaja 6, 15551 Tallinn, Estonia