Za vse slabe dni, občutek nesmisla in iskanja, izgorelosti in stresa, ko sta panika in tesnoba zelo izraženi: čudovita vprašanja za ustvarjanje reda in smisla. V življenju potrebujemo strukturo, ker če je ni, se notranji mir postopoma poruši in psihološki občutek varnosti izginja.

Zato odgovori na čudovita vprašanja za postavljanje strukture:
  • KDO: s kom preživiš večino časa? Ti te osebe povzročajo stres ali podpirajo na tvoji poti? Namig: poslovi se od tistih, ki ti ne pomagajo pri dobrem počutju in mogoče celo “podpirajo” tvojo tesnobo.
  • KAJ: delaš nekje med 6. in 8. urami dnevno? Kako potrošiš svoj čas? Na kaj čakaš? Kaj te zadržuje?
  • KDAJ: greš v posteljo? Kdaj se zbudiš? Kdaj greš iz službe? Kdaj boš naredil/a naslednji korak? Kdaj si bil/a najsrečnejši/a?
  • ZAKAJ: imaš to službo? Zakaj se ti zdi, da moraš karierno rasti in doseči še več? Zaradi česa potrebuješ zunanjo potrditev? Kaj je razlog, da počneš, kar počneš (ali karkoli pač počneš)?
  • KJE: živiš? Kje je tvoj dom? Kje bi si želel/a delati? Kam želiš priti?

Ta čudovita vprašanja nam pomagajo, da bolj strukturirano preučimo svoje življenje. Ta čudovita vprašanja razkrivajo, kje potrebujemo spremembo. Sprememba je pogosto že pred načimi očmi. Zdaj pa vklopimo pogum…

Frankie & Poppy OÜ, Sepapaja 6, 15551 Tallinn, Estonia